Tukové a cholesterolové hodnoty potravin:
| ve 100g | tuky [g] | chol.[mg] |
| mléko plnotučné | 3,3 | 14 |
| mléko polotučné | 1,8 | 9 |
| mléko nízkotučné | 0,5 | 3 |
| školní mléko Kapucín | 3,5 | 14 |
| smetana ke šlehání 33% | 32,8 | 100 |
| smetana do kávy | 12 | 37 |
| mléko Tatra Light | 4,0 | 19 |
| jogurt BioDanone s vlákninou | 3,1 | 13 |
| jogurt Fantazie s ovocem | 3,1 | 13 |
| jogurt šlehaný /Kunín/ | 8,5 | 33 |
| jogurt bílý BioDanone | 3,5 | 14 |
| jogurt nízkotučný s ovocem /Kunín/ | 1 | 3 |
| šlehané podmáslí | 1 | 3 |
| acidofilní mléko | 3,6 | 14 |
| Pribináček | 16 | 50 |
| Danissimo vanilkové | 5,8 | 30 |
| zakysaná smetana light | 11.0 | 37 |
| tvaroh tučný | 13,5 | 42 |
| tvaroh jemný | 2,5 | 9 |
| sýry: Gervais | 20,9 | 46 |
| Lučina | 27 | 60 |
| Mozzarella | 20 | 46 |
| Brynza | 25 | 54 |
| Hermelín | 19 | 46 |
| Ementál | 28,4 | 60 |
| Čedar | 30 | 85 |
| Olomoucké tvarůžky | 0,8 | 2 |
| Niva | 27 | 60 |
| sýry tavené /průměrně/ | 20 | 50 |
| maso vepřové /průměrně/ | 18 | 75 |
| uzený bok | 61 | 100 |
| klokaní maso | 4 | 56 |
| hovězí přední | 17,5 | 59 |
| telecí kýta | 6,1 | 65 |
| jehněčí /průměrně/ | 22,6 | 71 |
| králičí | 9,2 | 65 |
| srnčí | 2,9 | 85 |
| krůta | 8 | 36 |
| kuře | 2 | 75 |
| vnitřnosti: vepřová játra | 4,8 | 300 |
| hovězí játra | 3,9 | 270 |
| ledvinky hovězí | 6,2 | 400 |
| mozek vepřový | 9 | 2500 |
| plíce hovězí | 3,1 | 350 |
| vuřty | 12,3 | 85 |
| špekáčky | 35,5 | 75 |
| párky drůbeží /levné/ | 25 | 80 |
| šunkový salám | 13,4 | 70 |
| Gothajský salám | 42,7 | 84 |
| Poličan salám | 47 | 79 |
| tlačenka | 27,1 | 100 |
| vepřový krém s játry | 20,7 | 184 |
| ryby: tresčí filé | 1 | 60 |
| makrela | 10 | 50 |
| kapr | 4 | 70 |
| tuky: máslo | 80 | 280 |
| Flóra | 70 | 0 |
| sádlo | 93 | 107 |
| pokrmový tuk na smažení | 83,3 | 100 |
| olej /průměrně/ | 99,7 | 0 |
| vejce slepičí | 1 | 470 |