Tukové a cholesterolové hodnoty potravin:
ve 100g | tuky [g] | chol.[mg] |
mléko plnotučné | 3,3 | 14 |
mléko polotučné | 1,8 | 9 |
mléko nízkotučné | 0,5 | 3 |
školní mléko Kapucín | 3,5 | 14 |
smetana ke šlehání 33% | 32,8 | 100 |
smetana do kávy | 12 | 37 |
mléko Tatra Light | 4,0 | 19 |
jogurt BioDanone s vlákninou | 3,1 | 13 |
jogurt Fantazie s ovocem | 3,1 | 13 |
jogurt šlehaný /Kunín/ | 8,5 | 33 |
jogurt bílý BioDanone | 3,5 | 14 |
jogurt nízkotučný s ovocem /Kunín/ | 1 | 3 |
šlehané podmáslí | 1 | 3 |
acidofilní mléko | 3,6 | 14 |
Pribináček | 16 | 50 |
Danissimo vanilkové | 5,8 | 30 |
zakysaná smetana light | 11.0 | 37 |
tvaroh tučný | 13,5 | 42 |
tvaroh jemný | 2,5 | 9 |
sýry: Gervais | 20,9 | 46 |
Lučina | 27 | 60 |
Mozzarella | 20 | 46 |
Brynza | 25 | 54 |
Hermelín | 19 | 46 |
Ementál | 28,4 | 60 |
Čedar | 30 | 85 |
Olomoucké tvarůžky | 0,8 | 2 |
Niva | 27 | 60 |
sýry tavené /průměrně/ | 20 | 50 |
maso vepřové /průměrně/ | 18 | 75 |
uzený bok | 61 | 100 |
klokaní maso | 4 | 56 |
hovězí přední | 17,5 | 59 |
telecí kýta | 6,1 | 65 |
jehněčí /průměrně/ | 22,6 | 71 |
králičí | 9,2 | 65 |
srnčí | 2,9 | 85 |
krůta | 8 | 36 |
kuře | 2 | 75 |
vnitřnosti: vepřová játra | 4,8 | 300 |
hovězí játra | 3,9 | 270 |
ledvinky hovězí | 6,2 | 400 |
mozek vepřový | 9 | 2500 |
plíce hovězí | 3,1 | 350 |
vuřty | 12,3 | 85 |
špekáčky | 35,5 | 75 |
párky drůbeží /levné/ | 25 | 80 |
šunkový salám | 13,4 | 70 |
Gothajský salám | 42,7 | 84 |
Poličan salám | 47 | 79 |
tlačenka | 27,1 | 100 |
vepřový krém s játry | 20,7 | 184 |
ryby: tresčí filé | 1 | 60 |
makrela | 10 | 50 |
kapr | 4 | 70 |
tuky: máslo | 80 | 280 |
Flóra | 70 | 0 |
sádlo | 93 | 107 |
pokrmový tuk na smažení | 83,3 | 100 |
olej /průměrně/ | 99,7 | 0 |
vejce slepičí | 1 | 470 |