Články ABC výživy

ÚVOD · INFORMACE · SLUŽBY · VÝROBKY · 
Informace > Články >

ŽIJEME V POSTANTIBIOTICKÉ ÉŘE !?!

Začal bych citátem jednoho významného vědce

"...podle mne budou do deseti let antibiotika jako léčivo zakázána"

Tak a co teď. Většina rodičů přestává číst. Vždyť co by těm svým malým drobkům dali, kdyby onemocněli? Jenže ono je to jinak. Uvědomme si, že za své děti máme odpovědnost my rodiče a ne doktor! Lékař dnes musí postupovat podle dogmat, která kolem sebe vytvořila alopatická "vědecká" medicína, jinak z řady vystoupí a není to pro něj příjemné. Jak tedy dnes vypadá léčení. Má-li dítě ja kýkoliv problém, ať už je to horečka, kašel, chřipka, bolest v krku, většinou je"léčeno" antibiotiky. Ptáte se: „a co má být ?" Bohužel, je to ještě mnohem horší než jen ztráta střevní mikroflóry jako následku použití antibiotik. Baktérie začínají být rezistentní, nemoci /patogeny/ mutují a i velice vzácné druhy zmutovaných patogenů se přemnožují. Těmto vedlejším účinkům jsme naneštěstí často vystavováni, když jíme maso, mléko nebo véjce zvířat ošetřovaných antibiotiky. Zde bych rád uvedl slova Harolda Neu, profesora medicíny na kolumbíjské univerzitě: „Odpovědnost za snižování rezistence k antibiotikům leží na lékaři, který používá proti mikrobiální látky a napacientech, kteří žádají antibiotika,tam kde néjsou indikovaná!!!" Mutace ne mocí a následná rezistence dosahuje již takových rychlostí, že co v roce 1944 trvalo roky, dnes počítáme na dny /viz zabijácké patogeny/.

Jaká je tedy cesta? EXISTUJE VŮBEC?
Samozřemě. Cest z tohoto začarovaného kruhu vede několik. Jmenujme jen ty nejznámnější:

Dnes bych se rád zabýval tím prvním využitím síly přírody v náš prospěch za naprosté tolerance přírodních zákonů. Zamysleme se jak má příroda léčit, když sami likvidujeme její první pokusy o uzdravení. Ano, myslím horečku.
Horečka je vlastně první odpovědí těla na infekci s cílem jí spálit. Je fakt , že je nepříjemná a že je mnohem pohodlnější dát dítěti paralen nebo podobné jedy, než prosedět dny a noci u lůžka a vyměoovat obklady.
Přečtěte si co říkají o horečce a jejím potlačování experti.
Dr Denis Stevens prof. medicíny na univerzitě ve státě Washington upozorouje na doklady o tom, že léčení horečky může v některých případech ve skutečnosti u nemocného zvýšit nebezpečí septického šoku! Léky snižující horečku podle všeho zasahují do normálního mechanismu řídícího odpověď našeho těla na infekci s následky, které mohou být SMRTELNÉ!
Matt Kluger, fyziolog z univerzity státu New Mexiko je přesvědčen, že užívání léků k potlačení horečky může lidem někdy nemoc zhoršit nebo je dokonce zabít. Horečkou se dá léčit až od 38°C, kdy se v těle začínají tvořit fagocyty - látky, které jsou schopny ničit vetřelce. Rozhodujte tedy uvážlivě, kdy je reálné nebezpečí přehřátí a je třeba pomoci a kdy naopak uškodíte. Vše ostatní je krásně popsáno ve Vitamínové bibli.

Přeji dobrou volbu.


VHODNÉ DOPLŇKY VÝŽIVY


Autor využívá moudrost orientální medicíny, kterou se snaží skloubit s nejnovějšími vědeckými poznatky o výživě podle krevních skupin. To vše aplikuje do současných podmínek. Může být výživa i naším lékem? Jděte na ABC výživy http://abcvyzivy.cz a zjistěte to!

Tento článek je možno VOLNĚ publikovat, tisknout, kopírovat či jinak distribuovat. Podmínkou je vložení odkazu -> ABC výživy http://abcvyzivy.cz váš průvodce a rádce pro zdraví

Michael Muselík, ©2001-2024

 


Tento web ABC výživy Vám přináší praktické rady, tipy a informace, jak zdravá výživa prospívá našemu zdraví. Sami se přesvěčte, co Vám prospěje.