Články ABC výživy

ÚVOD · INFORMACE · SLUŽBY · VÝROBKY · 
Informace > Články >

Senná rýma


Michael Muselík

Mnozí z nás zcela zaručeně poznáme začátek nadcházející pylové sezóny. A to způsobem ne právě příjemným. Ucpaný nos, slzící oči, kýchání a svědění jsou totiž nejběžnějšími příznaky onemocnění odborně nazývaného „sezónní alerická rýma“. Senná rýma, jak se toto onemocnění zjednodušenně nazývá je vyvolána pylem stromů, trav a plevelů. V současné době se uvádí, že postihuje až 10% populace. Zcela právem jej můžeme zařadit mezi „civilizační choroby“. Postihuje především obyvatele měst a lidi duševně pracující.

Senná rýma je důsledek poruchy imunitního systému. Jde vlastně o nepřiměřenou reakci organismu na látky, jinak naprosto neškodné. Náš imunitní systém nás chrání před infekcemi. Jestliže se v našem organismu nacházejí cizí látky, imunitní systém reaguje tak, že zaktivuje bílé krvinky, které začnou s těmito cizími látkami bojovat a snaží se je zničit. Někdy se ovšem imunitní systém zmýlí a jako vetřelce identifikuje zcela něškodnou látku. Následná reakce pak napáchá více škody než užitku.

Věškeré alergické reakce jsou následky porušeného imunitního systému.

Začneme-li trpět alegií v dospělosti, je velmi pravděpodobné, že jí budeme trpět pořád. Může se ovšem stát, že přestěhujeme-li se do oblasti, kde nebudeme vystaveni vlivům daného alergenu, naše potíže ustanou.

Děti většinou dědí dispozice k alergiím po svých rodičích. U nich však mohou v dospělosti odeznít. Je také velmi pravděpodobné, že děti, které nebyli kojeny mají mnohem větší dispozice k těmto onemocněním. Imunitní systém se začíná tvořit až po narození. K tomu ovšem potřebuje látky, jež jsou obsaženy v mateřském mléce.

Ke zhoršení stavu přispívá především nevhodná strava a stres.

Existuje řešení?

Současná lékařská věda dosud přesně neobjasnila příčiny tohoto onemocnění. Používá následující léčebné metody:

Výše uvedené metody vždy konzultujte se svým lékařem. Mejte však na paměti, že podávání jakýchkoli leků má vždy vedlejší učinky. Léky zatěžují organismus, především játra.

Na následujících řádcích naleznete mnohá doporučení, která mohou přispět ke zlepšení vašeho zdravotního stavu.

Úprava stravy Potravinové doplňky

VHODNÉ DOPLŇKY VÝŽIVY


Autor využívá moudrost orientální medicíny, kterou se snaží skloubit s nejnovějšími vědeckými poznatky o výživě podle krevních skupin. To vše aplikuje do současných podmínek. Může být výživa i naším lékem? Jděte na ABC výživy http://abcvyzivy.cz a zjistěte to!

Tento článek je možno VOLNĚ publikovat, tisknout, kopírovat či jinak distribuovat. Podmínkou je vložení odkazu -> ABC výživy http://abcvyzivy.cz váš průvodce a rádce pro zdraví

Michael Muselík, ©2001-2024

 


Tento web ABC výživy Vám přináší praktické rady, tipy a informace, jak zdravá výživa prospívá našemu zdraví. Sami se přesvěčte, co Vám prospěje.