Články ABC výživy

ÚVOD · INFORMACE · SLUŽBY · VÝROBKY · 
Informace > Články >

FUNKCE STŘEV


Michael Muselík

Všichni dobře víme jakou funkci sehrávají střeva v našem trávícím systému při zpracování potravy. Mnozí také víme, že kvalita střev a jejich správná fuknce je nutná pro důkladné vstřebávání a využití všech živin z potravy. Jsou-li stěny střev zaneseny nestrávenými zbytky potravy, potom je snížena funkce vstřebávání a strava prochází střevem nevyužita. Proto je čistota střeva velmi důležitá.

Avšak pravděpodobně málokdo z nás ví o další velmi důležité funkci tenkého střeva. A tou je jeho významná funkce v našem imunitním systému. Tento systém je zodpovědný za obranyschopnost našeho organismu vůči nemocem. Pokud imunita nefunguje správně, je porušená, mohou vzniknout různé zdravotní problémy. Někdo může trpět častými zánětlivými onemocněními /angíny, chřipky, záněty, gynekoligocké problémy u žen apod./, jiný zase nepřiměřeně reaguje na vlivy okolí a stravy /alergie/. Co je však nejhorší, postupně dochází k útlumu obranné funkce organismu a následně vzniká chronické onemocnění.

Ovšem zpět k imunitní funkci tenkého střeva. V něm totiž existují tzv. Peyerovy plaky v nichž vznikají imunitní buňky. A jelikož je kvalita střev i jejich funkce spjata se stravou, potom i jejich imunitní funkce souvisí s kvalitou a kvantitou jídla, ale i se způsobem, jakým je strava přijímána.

Z toho plyne, že my sami můžeme ovlivnit kvalitu střeva, a tím i jeho omunitní fukci, což v konečném důsledku má vliv na náš celkový zdravotní stav.

Co tedy můžeme udělat pro lepší funkci střev? Zamslíme-li se nad touto otázkou, pak musíme logicky dojít k následujícímu postupu:

  1. Očista střev
  2. Regenerace sliznice střev a obnova střevní mikroflóry
  3. Dodání potřebných mikroživin /vitamíny, minerály a stopové prvky/, a tím i následné posílení imunity
  4. samozřejmě dodržování zásad správné výživy

VHODNÉ DOPLŇKY VÝŽIVY


Autor využívá moudrost orientální medicíny, kterou se snaží skloubit s nejnovějšími vědeckými poznatky o výživě podle krevních skupin. To vše aplikuje do současných podmínek. Může být výživa i naším lékem? Jděte na ABC výživy http://abcvyzivy.cz a zjistěte to!

Tento článek je možno VOLNĚ publikovat, tisknout, kopírovat či jinak distribuovat. Podmínkou je vložení odkazu -> ABC výživy http://abcvyzivy.cz váš průvodce a rádce pro zdraví

Michael Muselík, ©2001-2024

 


Tento web ABC výživy Vám přináší praktické rady, tipy a informace, jak zdravá výživa prospívá našemu zdraví. Sami se přesvěčte, co Vám prospěje.