Články ABC výživy

ÚVOD · INFORMACE · SLUŽBY · VÝROBKY · 
Informace > Články >

Důležitá je Imunita


MUDr. Melita Hromadová, CSc.
časopis CaliVita News 01-2006

Náš organismus denně bojuje s množstvím choroboplodných zárodků. Teoreticky bychom tedy měli přecházet z jedné choroby do druhé. Proč však tomu tak není? Proč tak obrovské množství patogenních činitelů nevyvolá pokaždé nemoc? Je to z toho důvodu, že choroboplodné zárodky, které se v organismu v případě snížení jeho odolnosti rozmnožují, jsou jen spouštěči choroby.

Podmínkou vzniku nemoci je oslabená imunita.

Imunitní systém tvoří fantastický vnitřní svět, bez kterého bychom v průběhu několika dní nebyli schopni života. Proto je třeba, abychom tento Životně důležitý systém podporovali a posilovali, zvlášť v období, kdy nám hrozí zvýšené riziko nákazy.

Široká škála přípravků CaliVita® International nám v každém věku umožňuje preventivně působit proti nemocem. Tato prevence by se měla skládat z kombinace: komplex vitaminů a minerálních látek pro danou věkovou skupinu + přípravek s přiměřeným obsahem vitaminu C specifický doplněk zaměřený na stimulaci imunitního systému.

Každý z uvedených doplňků je svým způsobem specifický, proto je dobré střídat je. Podle mých zkušenosti dávají většinou rodiče přednost tomu potravinovému doplňku, který užívají i oni sami, takže se stává "'rodinným doplňkem" v prevenci nemoci.

Z hlediska správného fungování imunitní soustavy má jedinečné postavení zinek, který nemůže být nahrazen žádným jiným prvkem. Platí totiž, že čím je v organismu nižší hladina zinku, tým slabší je imunitní soustava. Pro uvedenou věkovou kategorii je vhodný přípravek Chelated Zinc, který bych doporučila přidat ke stravě u mladších dětí 2-3x týdně (1tabl.), u starších dětí denně 1 tabl., zvlášť' během zimního období.

Dospělí jedinci a senioři mají možnost vybrat si ze široké škály komplexních doplňků: Vital, Mega Protect 4 Life, Super Mega 50, Senior Formula. Vitamin C by měli užívat přinejmenším v přípravku C 500, mnohem lepši je kombinace - obden střídat C 1000 (1-2) a C Plus (3x2) a k tomu je možné vybrat si z výše uvedených specifických doplňků na stimulaci imunity.

Pokud jste během roku neprováděli účinnou prevenci a začínáte pociťovat příznaky choroby- nesahejte hned po lécích! Nasaďte si zvýšenou dávku vitaminu C, přírodní antibiotikum - Garlic&Parsley a vypoťte se za pomoci přírodního aspirinu - White Willow! Zvyšte příjem tekutin a omezte těžko stravitelná jídla. Pomozte svému organismu, aby se zbavil nevítaných "návštěvníků" kombinací přípravků ParaProteX, AC-Zymes a OxyMax! Dobře větrejte místnosti, ve kterých se zdržujete!

Méně poslouchejte poplašně zprávy, raději se vydejte na zimní procházku!

Sousející článek:
• Jak posílit imunitní systém?

Michael Muselík, ©2001-2024

 


Tento web ABC výživy Vám přináší praktické rady, tipy a informace, jak zdravá výživa prospívá našemu zdraví. Sami se přesvěčte, co Vám prospěje.