Články ABC výživy

ÚVOD · INFORMACE · SLUŽBY · VÝROBKY · 
Informace > Články >

Má prevence smysl?


Michael Muselík     Aktualizováno

Péče o vlastní zdraví by měla stát na předním místě zájmů každého z nás. Bohužel však na to stále častěji zapomínáme. Také si říkáte: „O čem to mluví?? Vždyť mě nic nebolí?? Tak proč bych to měl řešit nyní??“. Setkávám se s tímto a podobnými názory velmi často. Proto také píšu tento článek :o))

Vždy si vzpomenu na starou modrost, která praví:

„Je lépe udělat si nyní čas na zdraví, než později na nemoc“

Pokud se jí budete řídit, určitě se vám to vyplatí. Vždyť řešení zdravotních problémů je mnohem bolestnější a náročnější. A to jak fyzicky, tak i psychicky. A v neposlední radě i finančně. Takže co?! Doporučuji každému z nás pečovat o své zdraví. A zkuste se obrátit na svého lékaře. Ten by měl byl schopen a ochoten poradit i v tomto případě. Nejen když nás něco bolí, či jinde píchá. A pokud ne, najděte si jiného lékaře!! Nenechávejte návštěvu lékaře jen na tyto akutní a bolestívé případy.

Myslím si, že prevence nemocí by měla být základním posláním lékařské vědy. Dnešní systém lékařské péče však není příliš nakloněm těmto aktivitám. Věřím však, že dojde k nápravě. Krásné a vznešené poslání lékařsdké vědy předcházet nemocem se tak proměnilo na léčbu nemocí, které vůbec nemuseli propuknout. Ale i my si sáhněme na srdce a úpřímně si odpovězte, zda je péče o vlastní zdraví v nešem zájmu. Zda je naší prioritou. Pokud ano, GRATULUJI!!! jste na dobré cestě. Nyní však musíte také vykročit na tuto cestu. A pokud nevíte jak, přečtěte si třeba článek o vlivu vitamínů a minerálů na naše zdraví.

Moderní medicína dospěla do stádia, kdy je schopna spolehlivě odstraňovat příznaky nemocí, tzn. znaky a jevy, jimiž se nemoc projevuje navenek. Objeví-li se například horečka, podáváme léky snižující teplotu. Přitom je právě toto přirozená obranná reakce organismu, jež se takto snaží zbavit choroboplodných zárodků. Proč je správně fungující imunitní systém naprosto nezbytný pro naše zdraví si přečtěte v článku o imunitě

Dalším takovým příkladem muže být např. obyčejná rýma. Říkáte, co je na rýmě zvláštního? Vždyť víme jak ji léčit! Omyl, víme jak tlumit průvodní příznaky této nemoci. Podáváme kapky, jež dokáží uvolnit ucpaný nos. Máte pravdu. Je to pohodlné! Ale práve rýma je známkou toho, že v organismu je nadbytek hlenu, který již musí být vyloučen touto cestou. Příčina nemoci je tedy úplně někde jinde.

A přitom stačí tak málo! Budeme-li znát vztahy mezi jednotlivmi orgány, budeme také umět s jistotou odstranit příčinu, třeba teprve propukajících nemocí. Co je však již dnes jisté, je to , že můžeme snížit zátež organismu, jež představují chemické přípravky, jež vznešene nazýváme léky.

Podívejte se na související článek použití antibiotik, či na článek jak posílit imunitní systém.


VHODNÉ DOPLŇKY VÝŽIVY


Autor využívá moudrost orientální medicíny, kterou se snaží skloubit s nejnovějšími vědeckými poznatky o výživě podle krevních skupin. To vše aplikuje do současných podmínek. Může být výživa i naším lékem? Jděte na ABC výživy http://abcvyzivy.cz a zjistěte to!

Tento článek je možno VOLNĚ publikovat, tisknout, kopírovat či jinak distribuovat. Podmínkou je vložení odkazu -> ABC výživy http://abcvyzivy.cz váš průvodce a rádce pro zdraví

Michael Muselík, ©2001-2024

 


Tento web ABC výživy Vám přináší praktické rady, tipy a informace, jak zdravá výživa prospívá našemu zdraví. Sami se přesvěčte, co Vám prospěje.